2013. január 29., kedd

Kérdések, tévhitek és tények a szálas szempilla hosszabbításról

Most  olyan állításokat fogok megcáfolni vagy megerősíteni, amiket a leggyakrabban azoktól hallok, akik:

  •  gondolkodnak a szempilla hosszabbításon, mert szeretnének a fényképeken látható csodás pillákat,
  •  illetve olyanoktól akik már végig "szenvedtek" egy szempilla hosszabbítást olyan készítőtől, aki sajnos nem értett hozzá.
Szándékosan nem tarkítom most képekkel a bejegyzést, nem szeretném ha a képek látványa valakit is elrettentene a szempilla készítéstől, anélkül, hogy a bejegyzést végigolvasná.
A szempilla hosszabbítástól kihullik a saját szempillám!
Ez nem igaz! A szálas szempilla hosszabbítás folyamata nem károsítja a saját szempilláinkat. A rosszul elkészített szempilla hosszabbítás azonban igen. Ez alatt leginkább azt értem, hogy a természetes szempillánkra egy jóval vastagabb és sokkal hosszabb pilla kerül- hibásan-felragasztásra. Ezáltal húzza a saját szempillánkat, mely letörhet vagy előbb kihullhat.  Ezért fontos, hogy jó szakemberhez kerüljünk, aki biztosan, tapasztalattal ki tudja választani a számunkra megfelelő vastagságú és íveltségű pillákat. Szakszerű szempilla hosszabbítás esetén a saját szempilláinknak nem károsodnak.

Volt már szempilla hosszabbításom, de begyulladt tőle a szemem!
A legtöbbször elkövetett hiba, hogy a pillát túl közel ragasztják fel a szemhéjhoz. Amennyiben a pilla érintkezik a szemhéjjal, irritáció, szemgyulladás léphet fel. A pillának legalább 1-1,5 mm- távolságra kell lennie a szemhéjtól. A helyesen felragasztott szempillákat nem lehet érezni, azonban ha túl közel kerül a szemhéjhoz, szúrhat, kellemetlen érzetet ad. Tartósan  szemgyulladáshoz, irritációhoz vezet.

A ragasztó úgy jön le a szempillámról mint a rossz rágógumi. Nem jó a ragasztó?
Egész biztos, hogy nem megfelelő ragasztót használ! Az átlátszó ragasztó láthatatlan, a fekete ragasztó optimális mennyiségű  használatával pedig a ragasztási pontok szintén nem láthatóak.

Lehet, hogy allergiás vagyok a ragasztóra?
A jó minőségű ragasztók antiállérgén  orvosilag tesztelt ragasztók Nem mindegy, hogy a szempilla készítőnk milyen ragasztót használ. A ragasztó állagának olyannak kell lenni, hogy ne folyjon, hamar száradjon,  ragasztás közben soha, semmilyen módon ne találkozzon a szemmel, szemhéjjal, vagy a nyálkahártyával.
A tökéletes szempilla készítés esetén a ragasztó kizárólag a szempillával érintkezik és ott gyorsan megköt.
Egyéb esetben a szembe kerülése irritációt, gyulladást okozhat. A kontaktlencsét viselők a hosszabbítás előtt feltétlen vegyék ki a lencséjüket. A szempilla készítő minden szempilla hosszabbítás előtt győződjön meg róla, hogy a vendégnek semmilyen szembetegsége nincs. Szemtisztító folyadék minden esetben legyen a szempilla készítő keze mellett.

Volt szempillám, de másnap már a fele kihullott.
A szakszerű szempilla hosszabbítás 4-6 hétig garantáltan viselhető. Szakképzett készítő és minőségi alapanyagok szükségesek hozzá.

A szempillákat a szemhéjamra ragasztják?
Nem! A szálas és a tincses pillákat kizárólag a szempillákra ragasztják. Az egyetlen szempilla amit bőrragasztóval a szemhéjra ragasztanak, az a soros műszempilla. Ezt kizárólag alkalmakra viselik és másfajta ragasztót használnak. Kifejezetten erre alkalmas bőrragasztót. A bőrragasztó nem alkalmas a szálas szempilla hosszabbításra, a pilla ragasztó pedig nem alkalmas a soros szempillák szemhéjra történő ragasztásához.

Nem tudok fürdeni, úszni, sportolni amikor szempillát viselek!
A szempilla ragasztó és a szempillák teljesen vízállóak. Sportolhat, úszhat, sírhat, szaunázhat is velük.

Miből van a szempilla amit felragasztanak? Műanyagból? Nincs más megoldás?
A felragasztandó műszempilla szál készülhet szintetikus alapanyagból, vagy valódi 100% nerc szőrből. Az utóbbi meglehetősen drága. A szintetikus szál előnye, hogy rugalmas és formatartó, csodálatos tartós színekben. Formailag a természetes szempilla tökéletes másolata. Tövénél vastagabb, a vége felé kecsesen elvékonyodik.

Én állatbarát vagyok, nem akarom, hogy nercek bundájából készüljön szempilla!
A 100% nerc szőrből készülő szempillák miatt nem ölik meg az állatokat. Különböző tenyészetek az élő állatok bundájának lekefélésével elegendő szőrhöz jutnak. Ezeket a szőrszálakat tisztítják, méret szerint, kézzel kiválogatva csoportosítják. Ezért igen drága egy tálcás kiszerelésű valódi nerc selyem szempilla.
Felragasztva azonban csodálatos, utánozhatatlan fénye, csillogása és tapintása van.

Szemüveges vagyok, zavarni fog a látásomban, vagy hozzáér a szempilla a lencséhez?
A helyesen felragasztott szempilla nem zavar a látásban. A szempilla hosszúságát úgy kell kiválasztani, hogy ne érjen hozzá a szemüveg lencséjéhez. Ne válasszuk a maximált 1,5cm-es pillákat:-)

Csak végzett kozmetikusok lehetnek szempilla stylistok?
Nem, a szempilla hosszabbítást bárki megtanulhatja, akinek kellően ügyes és biztos a keze van, illetve kedvet és tehetséget érez hozzá. A kozmetikusoknak sok minden adott, hogy elsajátítsák a szempilla hosszabbítást.

Hogyan tudom leszedni magamnak a szempillákat?
Soha ne tépkedje, vagy húzogassa a felragasztott pillákat, még akkor sem, ha már feltöltésre szorulnak.
Ezzel károsíthatja, kitépheti, eltörheti a szempilláit. Menjen vissza a szempilla készítőjéhez és kérje a szakszerű oldószeres eltávolítást. Ez egy gyors eljárás, nem kell órákig feküdnie. Amennyiben nem tudja ezt megoldani, kérjen a készítőtől egy kis adag oldószert, mikrókefékkel együtt és kérje meg, hogy mutassa meg a szempillák helyes eltávolítását. Vigyázzon, az oldószer ne kerüljön szembe!

 Leszedték a szempilláimat és most úgy látom, hogy a saját szempilláim fele akkorák mint voltak!
Ez általában tévedés. Egyszerűen arról van szó, hogy a jót, könnyű megszokni. Hónapokon vagy heteken keresztül hozzászoktunk, hogy szép, hosszú, feltűnő szempilláink vannak. Szempilla nélkül viszont látható a különbség. Egy szempilla hosszabbítás után általában több a rövidebb, frissen növő bébi szempillánk. A hosszabb, úgymond felnőtt, kiesés előtt álló szempilláink a hosszabbítással együtt kihullottak.
Fesse ki a szemét a megszokott módon, így nem lesz annyira szokatlan. Ilyenkor szoktam javasolni a soros szempillák használatát alkalmakra, illetve a szempilla regeneráló szérumot.

Remélem a leggyakoribb kérdésekre válaszoltam. Ha valamit kifelejtettem, kérlek szóljatok hozzá, kérdezzetek.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Dorka!

    Sajnos rossz tapasztalatom van. Egy hónapja csináltattam szálas műszempillát életemben először és úgy néz ki utoljára.A kozmetikus nem tett fel sem túl hosszút sem vastagot, teljesen természetes hatású lett, észre sem vették, hogy felrakattam. Az öröm azonban nem tartott sokáig.A kozmetikus mondta,hogy vékony szempilláim vannak és nehéz lesz feltenni, meg kíváncsi lesz rá,hogy hogy fogják elbírni. Már másnap úgymond "elfeküdt" vagyis nem állt egyenesen egy-két szempilla, és sajnos ahogy esnek le a saját szempilláim is kiesnek a műszempillával együtt.Az évek alatt elvékonyodtak a szempilláim, már csak akkor látszottak ha ki volt festve,pedig régen dús volt hosszú és fekete. Most teljesen kétségbe vagyok esve, attól félek,hogy mire leesnek a műszempilla szálak már nem lesz a felső szemhéjamon egy szál saját szempillám se. Az alsó szempilláim meglesznek a felsők nem. Tudsz valamilyen tanácsot adni? Várom válaszod az ami.70@freemail.hu e-mail címre. Régebben próbáltam ricinus olajjal erősíteni,de nem vált be. Válaszod előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Mária.

    VálaszTörlés